اصول بیمه

شاخه‌های دیگری از انواع بیمه وجود دارد بنابراین قرارداد‌هایی که بین افراد صورت می‌‌گیرد به این شکل خواهد بود که با توجه به قوانین و ضوابط ایجاد شده انجام خواهد گرفت.

اصول بیمه

اصول بیمه عبارت است از:

  • حسن نیت
  • نفع بیمه پذیر
  • اصل غرامت و جانشینی

حسن نیت و اصل نفع بیمه پذیر، این دو فاکتور در تمامی رشته‌های بیمه وجود خواهد داشت اما اصل غرامت و جانشینی تنها برای یک رشته بیمه‌ای آن هم بیمه اموال بسط داده می‌‌شود.
بنابراین در برخی از بیمه با توجه به این که ارزش انسان قابل به مقایسه نیست و نمی‌توان برای آن هزینه و مبلغی را در نظر داشت به کار برده نمی‌شود.
یکی از بیمه‌هایی که از اصل غرامت و جانشینی برخوردار نیست و به آن تعلق نخواهد گرفت بیمه مسئولیت است که نمی‌تواند از این حالت به درستی بهره ببرد.
بنابراین در بیمه اشخاص و همین طور بیمه عمر در اصفهان و حوادث اصل غرامت و جانشینی وجود نخواهد داشت.

حسن نیت در بیمه به چه شکل است؟

یکی از فاکتور‌هایی که برای بیمه در نظر گرفته می‌‌شود حسن نیست است به این صورت باید این فاکتور را در نظر داشت که حسن نیت در قرارداد‌های بیمه‌ای به چه صورت است.
حسن نیت در قرارداد بیمه به منظور شفاف سازی در رابطه با تمامی مواردی است که هر دو طرف متعهد به انجام دادن آن می‌‌شوند بنابراین داشتن تعهد لازم در این زمینه بسیار مهم است.

بیمه در ایران
حسن نیت زمانی به درستی در قرارداد بیمه‌ای شکل می‌‌گیرد که صداقت و درستی در بیان اطلاعاتی که در رابطه با بیمه و شرایط آن وجود دارد ایجاد شود.
در این صورت است که بیمه گر می‌‌تواند ریسک قابل قبولی را در رابطه با شرایط بیمه و بهره‌مندی از آن را داشته باشد.
در هر حال بیمه گر باید تمامی تعهدات خود را در رابطه با بیمه و ضوابطی که برای آن وجود دارد برای شخص بیمه شونده بیان کند و شرایط پرداخت و هزینه‌های ایجاد شده و همین طور حوادثی را که برای آن‌ها بیمه در نظر گرفته شده است را برای آنان مشخص نماید.
بنابراین زمانی که هر دو طرف در این قرارداد کار خود را به درستی و با حسن نیت انجام دهند توافقات لازم برای بستن قرارداد انجام خواهد گرفت در غیر این صورت زمانی که هر یک از طرفین قرارداد در رابطه با تعهدات خود تخطی نمایند باعث فسخ قرارداد مابین دو طرف خواهد شد.

غرامت در بیمه چیست؟

فاکتور دیگری که در قرارداد بیمه‌ای به کار برده می‌‌شود اصل غرامت است.
غرامت همان خسارتی است که در برابر بروز اتفاق و حادثه‌ای ناگوار صورت می‌‌گیرد در نتیجه غرامت منبع مالی برای بیمه شونده نخواهد بود.

نکاتی در رابطه با اصل غرامت عبارت است از:

  • حادثه‌ای در رابطه با مورد بیمه ایجاد شده است
  • حادثه و به وجود آمدن خسارت
  • بین وقوع حادثه و خسارت رابطه اساسی وجود دارد
  • موجودیت حادثه به وجود آمده و واجد ارزش مالی

برای بیمه اصل‌های زیادی مطرح شده است یکی از اصل‌هایی که برای بیمه می‌‌توان بیان کرد اصل تعدد بیمه است در این شرایط باید این مطلب را در نظر داشت که اصل تعدد بیمه برای افرادی است که از چند بیمه بهره‌مند می‌‌شوند.

مواردی که باعث باطل شدن بیمه می‌‌شود

  • ارزش مالی که برای شیء در نظر گرفته شده است بیشتر از خود آن باشد
  • فرد منتفع از بیمه یک نفر است
  • حوادث بیمه شده در بیمه نامه یکسان است

امکان دارد حوادثی که برای یک فرد اتفاق می‌‌افتد پشت سر هم و به شکل پیوسته صورت بگیرد بنابراین تمامی حوادث ایجاد شده تحت حمایت بیمه قرار گرفته نمی‌شود.
در این هنگام شرکت بیمه باید به بررسی علت به وجود آمدن حوادثی که به این شکل به وجود آمده‌اند کند.
بنابراین باید علت به وجود آمدن خسارت وارده را به دست آورد. با این حال طبق بررسی‌هایی که در رابطه با به دست آوردن علت به وجود آمدن مشکل ایجاد می‌‌شود اگر دلیل وقوع حادثه به صورتی باشد که حمایت بیمه را به خود اختصاص می‌‌دهد بنابراین شرکت بیمه ملزم به پرداخت خسارت خواهد بود.

  • نکته

اگر در خسارت‌هایی که به چند عامل بستگی دارد موضوعی مرتبط به اتصال عوامل ایجاد شده برای حادثه به دست نیاید شرکت بیمه از تعهد پرداخت خسارت به بیمه شونده در خواهد آمد و در این زمینه مسئولیتی نخواهد داشت.

مهر بیمه
به طور مثال اگر در خانه‌ای حادثه‌ای مانند آتش سوزی رخ دهد و لوله آب نیز از بین برود و بترکد در این هنگام بیمه آتش سوزی تنها مشکلاتی را در اثر آتش سوزی ایجاد شده است را پرداخت می‌‌نماید و در برابر دیگر شرایط به وجود آمده تعهدی نخواهد داشت.
به این شکل است که حوادث می‌‌توانند ساختار‌های خاص به خود را داشته باشند و در یک زمان نیز به وقوع بپیوندند اما نکته‌ای که در این رابطه وجود دارد میزان خسارتی است که برای آن‌ها در نظر گرفته شده است و تعلق گرفتن خسارت به حادثه‌های مذکور خواهد بود.
با این حال داشتن یک قرارداد بیمه‌ای درست و مطابق با قوانین بستگی به حسن نیتی که افراد در رابطه با بند‌های بیمه دارند خواهد بود.
بنابراین در زمانی که بیمه گذار باید اطمینان لازم را در رابطه با قوانین بیمه‌ای به بیمه شونده ارائه نماید در هر صورت باید حسن نیت بیشتری را در کار خود داشته باشد و به آن اهمیت دهد.
زمانی که حسن نیت بین دو طرف قرارداد صورت بگیرد ایجاد قرارداد با آرامش خیال بیشتری صورت می‌‌گیرد اما در زمانی که حسن نیت بین دو طرف وجود نداشته باشد هر لحظه امکان فسخ قرارداد وجود خواهد داشت.
بنابراین اصول بیمه و قواعدی که برای آن به کار برده می‌‌شود در روند بهتر این مقوله بسیار اهمیت خواهد داشت و شکل بهتری از کار را به افرادی که می‌‌خواهند از بیمه بهره‌مند شوند ارائه خواهد داد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *